BPH

Work for fun

Välkommen till vår BPH-sida

Datum och anmälan till 2024 ligger öppen. Är du i behov av att beskriva din hund innan dess, vänligen kontakta annan arrangör. Du hittar en lista på arrangörer HÄR

Arrangemang 2024

 • 13/4
 • 14/4
 • 4/5
 • 5/5
 • 6/7
 • 7/7
 • 17/8
 • 18/8
 • 7/9
 • 8/9
 • 12/10
 • 13/10

Vår bana


Vi har varit arrangörer sedan 2017 och vår banan ligger i Blädinge, 7 km söder om Alvesta och 2,5 mil väster om Växjö. Vi arrangerar BPH från april till oktober. En BPH beskrivning hos oss kostar 1.100 kr.

Work for fun är en icke momsbesfirad organisation, vilket gör att vi behöver ta ut en högre avgift än vad ideella föreningar gör. 

Hur fördelas avgiften:

 • 220 kr per deltagare är moms som betalas till staten
 • 200 kr per hund är avgift för stambokföringsavgift till SKK
 • Vi betalar arvode, milersättning, lunch till 3 funktionärer per arrangemang.
 • Det som blir kvar ( 250 kr/ deltagare) fördelas på administration av anmälningar, driften av lokalen och gräsytorna och utvecklingen av BPH-verksamheten.

Skulle du behöva stöd, eller en längre feedback  så hittar vi en tid för det.

Tack för att du väljer att beskriva din hund på vår bana!

Hälsningar

Work for funs BPH-team


Boka egna BPH dagar


Är du uppfödare, rasklubb eller kompisgäng som vill boka en eller flera dagar med BPH på vår banan är du välkommen med en bokningsförfrågan. Vi besvarar förfrågningar i den takt de kommer in.

Information BPH

Beskrivningen innehåller sju moment och syftar till att ge en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Den omfattar exempelvis möte med främmande personer, att leka, leta efter mat och att stöta på överraskningar. Om hundägaren vill kan också hundens reaktion vid skott prövas.

​Efter att du och din hund har gått banan gör beskrivaren en muntlig redovisning av hundens reaktioner och ger en subjektiv sammanfattning av dess personlighet. Detta får du i ett sammanfattande protokoll efter beskrivningen. Du har möjlighet att köpa en BPH-rosett efter genomförd beskrivning. Efter ett par dagar finns hela protokollet att läsa på SKK:savelsdata.

​Utifrån de reaktioner din hund visar vid de olika momenten kommer du få en uppfattning om vad den har sina starka sidor och under vilka omständigheter den kanske behöver stöd och uppmuntran. Kanske kan du också få en förklaring till uppträdande och agerande hos din hund som du uppfattar som krävande eller oönskade.

Det är till god hjälp för special- och rasklubbar, hunduppfödare och hundägare att ha ett verktyg som under ordnade former beskriver mentaliteten hos såväl tilltänkta avelsdjur som familje-, sällskaps- och arbetande hundar. Varje BPH-beskriven hund bidrar med en liten del till ökad kännedom och förståelse för just rasens egenskaper och särdrag, men också för vår hundpopulations mentalitet i ett större perspektiv.

​Din hund måste ha fyllt 12 månader för att kunna genomgå BPH. Det finns ingen övre gräns. Din hund ska vara ID-märkt och vaccinerad. Oregistrerade hundar måste ha tävlingslicens. Du som ägare eller förare ska vara med i SKK eller i special/rasklubb. Det krävs inga förberedelser och det finns inga krav på att din hund ska vara lydig.Vår bana är inhägnadså hunden kan inte rymma under de moment där den är lös. Du som hundägare behöver inte ha några förkunskaper och du får instruktioner av testledaren om hur du ska gå tillväga vid varje moment.

Anmälan till BPH innebär att du ingår avtal med Work for fun-Hundutbildning och SKK. Med avtalet som laglig grund lagrar och behandlar Work for fun-Hundutbildning dina personuppgifter under en period om högst 90 dagar i syfte att administrera ditt provdeltagande. Efter provtillfället skickas dina personuppgifter samt provresultatet till Svenska Kennelklubben för behandling, lagring och publicering på SKKs Hund- och Avelsdata. Du kan läsa mer om SKKs behandling av personuppgifter genom att klicka påden här länken.

Innan du anmäler dig till ett BPH, läs igenom länkarna nedan:

Dopingregler

Informationsbroschyr